Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Глибоцька ДПІ: податківці під час робочої зустрічі з представниками тергромад обговорили питання сплати та погашення боргів з майнових податків

опубліковано 27 березня 2024 о 10:04

Начальник Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Оксана Брошко та її заступник Ольга Зеленко провели робочі зустрічі з представниками Глибоцької, Тарашанської та Йорданештської територіальних громад. 
Ключовою темою зустрічі стало обговорення питання важливості своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків задля наповнення місцевої скарбниці та вжиття заходів щодо погашення податкових боргів,. Також, особливий акцент ставився на сплаті ПДФО у вигляді мінімального податкового зобов'язання фізичними особами, які є власниками земельних часток (паїв). 

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання обов’язкової фіскалізації готівкових розрахунків  підприємцями єдинниками 2-3 груп та забезпечення покупцям їхнього права на розрахунок платіжним терміналом.

Окремо розглянули питання щодо деклараційної кампанії доходів громадян, отриманих у 2023 році. Зокрема, податківці звернули увагу присутніх про необхідність залучення до декларування громадян, які надають послуги по обробітку землі сільськогосподарською технікою та не зареєстровані субʼєктами господарювання.

Та пояснили, що подати декларацію про майновий стан і доходи можна в електронному вигляді. Для подання декларації громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком "Моя податкова".