Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Герцаївської ДПІ надають платникам консультації та практичну допомогу у застосуванні «Е-кабінету» та податкового законодавства

опубліковано 27 березня 2024 о 09:13

Платники податків, які звертаються до центру обслуговування Герцаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області отримують якісне сервісне обслуговування, оскільки це одна із основних функцій податкової служб – наголошує начальник Герцаївської ДПІ Анатолій Гортопан.
Особливо актуальним є питання надання практичної допомоги щодо користування «Електронним кабінетом платника».  Відтак, з платниками, які виявляють бажання подати звітність в паперовому вигляді, проводиться роз’яснювальна робота та надається практична допомога щодо подання звітності в електронній формі засобами електронного зв’язку.   

Під час спілкування податківці роз’яснили платникам, що для формування та надсилання документів звітності в електронній формі платник може скористатися «Е-кабінетом» https://cabinet.tax.gov.ua/   

Та деталізували, меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету надає можливість платникам податків створити електронні документи звітності, перевірити, підписати та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів.  Вкладка «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» надає доступ до квитанцій щодо приймання та обробки надісланого електронного документа контролюючим органом.  

Податківці акцентували, що переглянути подану звітність, незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях, можна скориставшись меню «Перегляд звітності» приватної частини Електронного кабінету.   

Крім того, відвідувачів ЦОПу ознайомили із мобільним застосунком "Моя податкова" за допомогою якого можливо, в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.  

Окремо платникам нагадали про те, що триває деклараційна кампанія доходів громадян, отриманих у 2023 році. Громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року.