Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Сокирянської ДПІ надають платникам податків консультаційну допомогу щодо застосування податкового законодавства

опубліковано 26 березня 2024 о 09:51

Працівники Центру обслуговування платників Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області забезпечують щоденно надання адміністративних та консультаційних послуг платникам податків.

Податківці зазначають, найчастіше місцеві платники потребують практичної допомоги в заповненні декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, освоєнні навичок роботи в Електронному кабінеті https://cabinet.tax.gov.ua, а також потребують консультаційну допомогу щодо роботи з Програмним РРО від ДПС.   

Крім того, відвідувачів ЦОПу податківці ознайомили із мобільним застосунком "Моя податкова" за допомогою якого можна в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.  

Крім того, податківці роз'яснили, що у разі зміни даних (в тому числі реєстрації зміни місця проживання) громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про такі зміни. Такі дані можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет» або застосунком «Моя податкова». 

Ще податківці надали фахові відповіді на запитання платників щодо сплати майнових податків – земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та мінімального податкового зобов'язання, а також практичного застосування РРО/ПРРО.