Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вижницька ДПІ:  податківці роз’яснюють  платникам податків як подати декларацію про минулорічні доходи

опубліковано 25 березня 2024 о 10:59

Фахівці Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час спілкування з відвідувачами центру обслуговування поінформували, що з 1 січня по 1 травня 2024 року громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані подати до податкових органів декларацію про майновий стан і доходи. Також слід до 1 серпня цього року сплатити визначені в декларації суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору. 
Начальник Вижницької ДПІ Андрій Угрин роз'яснив, що подати податкову декларацію платник може особисто або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет або через мобільний застосунок «Моя податкова».   Також розповів, як скористатися правом на податкову знижку за понесеними у 2023 році витратами за навчання, сплату відсотків за іпотечним кредитом та, зокрема, для внутрішньопереміщених осіб за витратами на оренду житла.   
Податківці наглядно продемонстрували платникам, функціонал «Електронного кабінету» в якому створено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» та який надає можливість часткового автоматичного передзаповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.    

Крім того, нагадали правила заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції, а саме «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника» та наголосила на необхідності коректного заповнення усіх реквізитів для правильної ідентифікації платника податків.