Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 1,1 мільйон гривень штрафних санкції застосовано за порушення торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 26 березня 2024 о 08:54

Фахівцями Головного управління ДПС у Чернівецькій області продовжується робота з виявлення фактів порушення правил торгівлі підакцизними.

Так, упродовж січня - лютого поточного року, працівниками управління контролю за підакцизними товарами проведено 82 фактичні перевірки суб'єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

В ході проведення контрольно-перевірочних заходів податківцями встановлено факти роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібні ціни; торгівлі тютюновими виробами та алкогольними напоями без відповідних ліцензій. Також виявлено факти продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 – річного віку.

Крім того, виявлено реалізацію фальсифікованих тютюнових виробів, в результаті працівниками БЕБ, які були залучені до проведення фактичних перевірок, вилучено 22745 пачок цигарок на суму понад 2 млн гривень.

За результатами вжитих контрольно-перевірочних заходів, до суб’єктів господарювання застосовано фінансових та штрафних санкцій на суму понад 1,1 млн гривень.