Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицькі податківці інформують платників про зміни податкового законодавства та про інші актуальні питання оподаткування

опубліковано 22 березня 2024 о 09:41

Відвідувачі центру обслуговування платників Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області отримують кваліфіковані роз'яснення від провідних фахівців щодо застосування норм податкового законодавства.
Відтак, платників поінформували, що згідно статті 8 Закону України№ 3460-IX від 09.11.23 «Про Державний бюджет України на 2024 рік » з 1 квітня 2024 року мінімальну заробітну плату визначено: у місячному розмірі - 8000 гривень; у погодинному розмірі - 48 гривень. Відповідно мінімальний розмір ЄСВ з 1  квітня 2024 року підвищиться до 1760 грн.

Також податківці акцентували, що реквізити рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України розміщуються в Центрах обслуговування платників податків та на офіційному вебпорталі відповідного територіального органу ДПС: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).

Під час спілкування відповіли на запитання щодо декларування доходів громадян з метою отримання податкової знижки. Детально розповіли, в які терміни та які документи необхідно подати платникам разом з декларацією про майновий стан і доходи. Зосередили увагу платників на перевагах використання сервісів ДПС та подання податкової звітності через «Електронний кабінет».

Нагадали про особливості нарахування майнових податків громадянам, в тому числі МПЗ та про обов’язкове використання РРО/ПРРО платниками, які здійснюють розрахунки за готівку.