Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Путильської ДПІ провели пізнавальну зустріч із школярами

опубліковано 20 березня 2024 о 14:27

Начальник Путильської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Дмитро Холіван та провідні фахівці провели пізнавальну зустріч з старшокласниками Путильського ліцею.

Мета заходу, інформування учнів із необхідністю виконання конституційного обов’язку кожного громадянина – сплати податків та зборів у терміни та розміри, встановлені законодавством. 

Посадовець ознайомив учнів місцевого ліцею з основами податкових знань, розповів про історію виникнення податків в Україні та важливість їх сплати.

Також розповів про адміністративні послуги, які можна отримати в ЦОПі Путильської ДПІ. Поінфомував про порядок реєстрації приватним підприємцем, про системи оподаткування та про види податків, які мають сплачувати платники податків. 

Крім того, розповів про функціонування електронних сервісів ДПС, зокрема «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова» та поінформував про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році. 

Слід відзначити, сьогодні старшокласники усвідомлюють свою громадянську позицію і хочуть бути ще більш обізнаними з вимогами законодавства. Молодь проявила неабияку зацікавленість, відтак спілкування відбулося у вигляді дискусії. 

Зважаючи на численні запитання, які задавали майбутні платники податків та їхнє правильне розуміння важливості наповнення державної скарбниці, можна із впевненістю сказати, що сьогоднішні школярі – справжні патріоти своєї держави і в майбутньому вони стануть сумлінними платниками податків.