Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: податківці роз’яснюють платникам нюанси декларування доходів щодо отримання податкової знижки

опубліковано 18 березня 2024 о 16:44

Фахівці центру обслуговування Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області при щоденному спілкуванні з платниками податків інформують громадян про порядок декларування доходів, отриманих у 2023 році.
Податківці роз'яснили, що декларуванню підлягають доходи, отримані від осіб, що не є податковими агентами, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи. У разі отримання неоподаткованих доходів громадяни, зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2024 року. 
Також повідомили, якщо платник бажає скористатись правом на податкову знижку то йому необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи разом з відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг.

Підкреслили, що громадяни, які бажають використати своє право на податкову знижку, податкову декларацію подають по 31 грудня цього року.   

Відвідувачам ЦОПу нагадали, що всі суб'єкти господарювання - платники єдиного податку в місцях здійснення розрахункових операцій мають проводити розрахунки з використанням РРО/ПРРО чи розрахункових книжок.   
Акцентували на перевагах використання «Електронного кабінету платника» та мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою яких в режимі реального часу можна листуватися з податковою; дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу; подати податкову звітність, зокрема, податкову декларацію про майновий стан і доходи; сплатити податки до бюджету.