Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ZOOM конференція: професійні роз’яснення з питань адміністрування податку на прибуток

опубліковано 15 березня 2024 о 15:43

У Головному управління ДПС у Чернівецькій області відбулася ZOOM конференція на тему: «Податок на прибуток підприємств: актуальні запитання – відповіді».

Спікером заходу була начальник управління оподаткування юридичних осіб Надія Костенюк.

Звертаючись до учасників онлайн заходу Надія Василівна поінформувала про нюанси річного звітування з податку на прибуток за 2023 рік, порядок квартального звітування, акцентуючи увагу на тих помилках, що найчастіше допускали платники.

З детальними роз’ясненнями щодо особливостей контролю за правильністю декларування податку на прибуток та щодо порядку подання уточнюючих розрахунків розповіла начальник відділу адміністрування податку на прибуток Марія Кілару.

Також під час конференції йшлося, зокрема, про співставлення показників декларації та фінансової звітності, правильності застосування податкових різниць, виправлення помилок минулих періодів, новації у заповненні додатка РІ, звітування резидентів ДіяСіті на загальній системі оподаткування.

Крім того, було розʼяснено порядок відображення пільг, списання заборгованостей і коригування ПДВ тощо.

Під час заходу податківці рекомендували учасникам заходу використовувати ресурси вебсайту ДПС у пошуку корисної для себе інформації, адже розʼяснення новацій податкового законодавства та окремих питань податкової сфери систематично оприлюднюються на вебпорталі ДПС. Зокрема, в розділі «Онлайн-навчання» зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування податку на прибуток та інших податків. Розділ розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya

.