Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Путильської ДПІ роз’яснили платникам нюанси сплати майнових податків та порядок отримання податкової знижки

опубліковано 14 березня 2024 о 15:58

Провідні фахівці Путильської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час проведення робочих зустрічей та інформаційних тренінгів з платниками податків надають фахові роз'яснення щодо застосування норм податкового законодавства.

Податківці розповіли, хто з платників зобов'язаний декларувати доходи. Акцентували, що це громадяни, які отримали у минулому році доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, а саме, від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, спецтехніки спадок та подарунок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення, доходи від продажу інвестиційних активів і іноземні доходи тощо. 

Крім того, задекларувати отримані доходи необхідно тим громадянами, які бажають скористатись правом на податкову знижку. 

Податківці звернули увагу, що громадяни, які зобов’язані задекларувати доходи мають подати податкову декларацію до 1 травня року, а громадяни, які бажають використати своє право на податкову знижку, податкову декларацію подають по 31 грудня цього року.   

У центрі обслуговування платників Путильської ДПІ податківці надали практичну допомогу щодо подання декларації громадяни через сервіс «Електронний кабінетом платника». Також порадили користуватись мобільним застосунком "Моя податкова", оскільки у розділі «Послуги» застосунок надає можливість подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування неоподаткованих доходів, а  також для отримання податкової знижки. Роз’яснили, що завантажити застосунок «Моя податкова» можна в AppStore або GooglePlay.

Податківці акцентували скориставшись цими сервісами можна в режимі реального часу провести звірку щодо платежів до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету. Також нагадали про терміни сплати майнових податків і зборів та наголосили на важливості вчасної сплати податкових зобов’язань.