Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вижницька ДПІ: податківці роз’яснюють платникам податків застосування окремих норм податкового законодавства

опубліковано 29 лютого 2024 о 12:15

Фахівці Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час проведення тематичних зустрічей роз’яснюють платникам про застосування актуальних норм податкового законодавства.
Зокрема, податківці нагадали, що підприємці – платники єдиного податку 2,3 та 4 груп  зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО при здійсненні ними готівкових розрахунків з покупцями незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Та розповіли про відновлення штрафних санкцій за порушення використання РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових операцій. 
Крім того, податківці ознайомили відвідувачів центру обслуговування платників з порядком проведення Деклараційної кампанії – 2024, зокрема розповіли, які доходи підлягають декларуванню та в які терміни необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи.  Акцентували, що декларуванню підлягають доходи, які отримані від надання в оренду нерухомого майна, від продажу власної сільгосппродукції; отримання спадщини чи подарунка від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення; доходи  з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався тощо.
Також поінформували про обов’язкову сплату земельного податку та  податку на нерухоме майно. Та підкреслили, що у мобільному застосунку «Моя податкова» можна отримати інформацію про об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом, надіслати запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів, а також подати декларацію про майновий стан і доходи.