Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У центрах обслуговування Чернівецької області платники отримали 8,6 тис адміністративних послуг

опубліковано 23 лютого 2024 о 09:56

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, у січні 2024 року платникам надано 8620 адміністративних послуг. З них, 2,6 тис у електронній формі та 5,9 тис сервісних послуг отримано безпосередньо у центрах обслуговування при податкових інспекціях.

У відомстві деталізують, в області функціонують 13-ть центрів обслуговування платників податків, які працюють згідно регламенту:  з понеділка по четвер з 08:30 до 17:15; п’ятниця - з 08:30 до 16:00; обідня перерва – з 12.30 до 13.00.

Відтак, у січні платники отримали такі адміністративні послуги: видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків - понад 3,8 тис таких послуг. Послуги з реєстрації платника єдиного податку, надання витягу з реєстру платника єдиного податку та внесення змін до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку – 2 тис; з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 787; видача довідки про доходи – 195, видача довідки про відсутність заборгованості з платежів - 126.

У податковій службі акцентують, сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє дистанційно вирішити чимало питань в органах ДПС. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування через електронний сервіс «Електронний кабінет платника».

Крім того, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

На допомогу платникам на порталі ДПС України розміщені відеоуроки з детальним роз’ясненнями як користуватися електронними сервісами ДПС: https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/.