Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий аудит: Понад 6,7 мільйонів гривень податкових платежів додатково отримав бюджет згідно актів перевірок у січні 2024 року

опубліковано 19 лютого 2024 о 09:40

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. У січні 2024 року аудитори податкової служби провели 97 документальних перевірок, серед яких 7 планових, 16 позапланових та 74 фактичні перевірки. 

За результатами цих проведених контрольно - перевірочних заходів донараховано узгоджених податкових зобов’язань на понад 12,1 мільйонів гривень. Ще під час перевірок контролери зменшили від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 21,8 мільйонів гривень, що дасть  змогу уникнути несплату цього податку в наступних звітних періодах. 

Також зменшено на 3,6 мільйони гривень суму ПДВ заявлену до відшкодування та на 2,9 мільйони гривень суму від'ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ.

Із донарахованих сум за актами перевірок цього року та минулих років у січні 2024 сплачено до бюджету  майже 6,7 мільйонів гривень податків та фінансових санкцій.

Буковинські податківці звертають увагу, що План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2024 рік опубліковано на веб-сайті ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/740029.html