Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: На часі роз'яснення щодо порядку декларування доходів громадян, отриманих у минулому році

опубліковано 29 січня 2024 о 10:07

Начальник Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Валентина Євка під час інформаційної зустрічі акцентувала, платники податків зобов’язанні неухильно дотримуватись виконання вимог податкового законодавства. Відтак, деталізувала, при отриманні яких доходів платники мають подати декларацію про майновий стан і доходи.
Розповіла про терміни деклараційної кампанії – 2024, а саме, з 1 січня 2024 року до 1 травня 2024 року триває щорічне декларування доходів громадян. Зазначила, що за вибором платника декларацію про майновий стан і доходи, отримані протягом 2023 року, можна подати особисто, поштою або засобами електронного зв’язку, нагадала про строки подання декларації.
Провідні фахівці Заставнівської ДПІ при проведенні тренінгів поінформували платників про переваги використання електронного сервісу ДПС  «Електронний кабінет» та мобільного застосунку «Моя податкова».
Крім того, відвідувачам центру обслуговування Заставнівської ДПІ роз’яснили, як нараховуються майнові податки та порядок подання декларації про майновий стан та доходи за допомогою «Електронного кабінету» та застосунку «Моя податкова». Податківці наголосили, що за допомогою електронних сервісів громадяни мають можливість в режимі онлайн перевірити стан розрахунків з бюджетом, отримати відомості про доходи, інформацію про обʼєкти оподаткування та переглянути податкові повідомлення-рішення. 
Також піл час спілкування присутнім нагадали про обов’язкове застосування касових апаратів чи програмних РРО при проведенні розрахункових операцій. Та підкреслили, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 відновлено відповідальність бізнесу за порушення використання РРО/ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків.