Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальний тур: основні чинники збільшення зарплатних податків розглянули з представниками підприємництва Сторожинеччини

опубліковано 26 січня 2024 о 09:07

25 січня 2024 року відбулася зустріч фахівців Головного управління ДПС у Чернівецькій області з представників бізнесу Сторожинеччини.
Захід відбувся за участі Голови Сторожинецької міської ради Ігора Матейчука. Серед обговорюваних під час зустрічі чільне місце займали питання детінізація ринку праці та заробітної плати.
Поглиблений аналіз фінансової діяльності підприємництва регіону презентував у своєму виступі начальник управління оподаткування фізичних осіб податкової служби області Володимир Петкович.
Виступаючий особливу увагу звертав на рівень середньої зарплати у всіх галузях, що є значно нижчий як у інших західних регіонах.

Цікавою була інфографіка щодо кількості найманих осіб - посадовець звернув увагу, що є представники бізнесу у яких немає найманих працівників, або їх кількість не може забезпечувати нормального процесу роботи.

Передусім під час обговорення цих показників наголошено на негативному впливі на надходження податків до бюджетів виплат заробітної плати у конвертах, неофіційного працевлаштування та здійснення підприємницької діяльності  без державної реєстрації .

Представникам бізнесу запропоновано терміново переходити для ведення підприємницької діяльності у правове поле.

Особливо дієвим був діалог про проблемні питання сплати МПЗ – посадовець роз’яснив план дій при виникненні тих чи інших запитань

Не залишили під час дискусії і питання обов’язкового застосування РРО/ПРРО та фіскалізації всіх розрахунків.

Також нагадали присутнім які доходи підлягають декларуванню в рамках Деклараційної кампанії – 2023.