Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вижницька ДПІ:  податківці роз’яснюють платникам про порядок декларування доходів за минулий рік

опубліковано 22 січня 2024 о 10:09

Фахівці Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області щоденно проводять роз'яснювальні тренінги для платників податків. Наразі актуальна тема для роз’яснень – декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.
Відтак, відвідувачам центру обслуговування платників начальник Вижницької ДПІ Андрій Угрин розповів про деклараційну кампанію – 2024. Окремо зупинився на термінах і способах подання декларації про майновий стан і доходи. Посадовець наголосив платникам податків щодо можливості подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі. 

Та зазначив, що для зручності подання декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. За його словами часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.  

Крім того Андрій Угрин зауважив, що подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування неоподаткованих доходів, а  також для отримання податкової знижки громадяни можуть через мобільний застосунок «Моя податкова».