Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відвідувачам центру обслуговування Кельменецької  ДПІ податківці надають фахові консультації щодо порядку подання декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 22 січня 2024 о 11:38

Платники податків, які звертаються за сервісними послугами до Центру обслуговування платників Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області отримують від працівників податкової інспекції фахові роз’яснення щодо застосування податкового законодавства.  

Зокрема, під час проведення тренінгу начальник Кельменецької ДПІ Тетяна Якобуца розповіла присутнім, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року. Та акцентувала, суму податку на доходи фізичних осіб та військового збору визначені в декларації необхідно сплатити до 1 серпня цього року.  

Також звернула увагу, що надати податкову декларацію платник може за вибором особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації.

Провідні фахівці Кельменецької ДПІ інформували платників, що мобільний застосунок «Моя податкова» у розділі «Послуги» надає можливість подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування неоподаткованих доходів, а  також для отримання податкової знижки. Роз’яснили, що завантажити застосунок «Моя податкова» можна в AppStore або GooglePlay.

Звернули увагу платників, на сайті ДПС розміщений банер «Декларування громадян» https://tax.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan в якому розміщені:  ПОДАТКОВА ДЕКЛАРАЦІЯ про майновий стан і доходи (з додатками) набирає чинності з 01 січня 2024 року  та ІНСТРУКЦІЯ щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи .