Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкового відомства Буковини опрацювали 1491 письмове звернення громадян

опубліковано 11 січня 2024 о 11:59

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що у січні – грудні 2023 року до податкової служби області надійшло від платників податків 1491 письмове звернення громадян.

У розрізі питань, основні - 1470 звернень стосувались фінансової та податкової політики. Зокрема, тематика звернень така:  916 звернень – адміністрування місцевих податків; 58 звернень - інформування про ухилення від сплати податків; 53 звернення стосувались реєстрації та обліку платників податків;  44 звернення – стосовно адміністрування та сплати ЄСВ; 23 звернення стосувались контрольно-перевірочної роботи; 19 звернень щодо отримання консультації з питань податкового законодавства; 5 платників  надіслали звернення щодо відмови від РНОКПП.

У відомстві наголошують, податківці розглянули 1458 письмових звернень (98% від усіх звернень), 33  звернення знаходяться на розгляді, оскільки термін надання відповіді не настав.  За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення - 163, вирішено позитивно – 1251, відмовлено – 4, звернень повернуто авторові у відповідності до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» - 30, а 8 звернень надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян» та 2 звернення, що не підлягає розгляду відповідно до ст.8 і 17 ЗУ «Про звернення громадян». Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано. 

До відома платників: У разі потреби,  платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ) за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини «Електронного кабінету».

Форма подання письмового звернення громадянами до ДПС, що надсилається з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку  розміщена на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/.

Актуально! Контакти для надсилання громадянами письмових звернень у вигляді сканкопій або фотокопій через засоби електронного зв’язку: електронна адреса - cv.official@tax.gov.ua  або cv.zvernennya@tax.gov.ua.