Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків направили на розгляд до ГУ ДПС Буковини  123 запити на отримання публічної інформації

опубліковано 08 січня 2024 о 09:33

У січні - грудні 2023 року до регіонального податкового відомства  від платників надійшло 123 запити на публічну інформацію - інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У податковому службі зазначають, більшість запитувачів, які направили до податкової служби області запити це фізичні особи - 98. Від юридичних осіб надійшло 10 запитів. Від представників засобів масової інформації – 8 запитів та 7 запитів переадресовано від інших органів виконавчої влади як розпоряднику інформації.

Тематика звернень була наступна: нарахувань заборгованості з єдиного податку; розміру податку на некомерційну нерухомість; нарахування та сплати мінімального податкового зобов'язання з земельного паю; про обсяг сплачених податків; заборгованості по сплаті податків; подання податкової декларації про майновий стан і доходи для оформлення податкової знижки; надання копії рішень ОТГ про встановлення ставок податку на нерухоме майно.

Відтак, за результатами розгляду задоволено 113 запитів на отримання публічної інформації. Крім того, відповідно до ч.1 ст. 22 Закону відмовлено в задоволенні по 8 запитах, 2 запита надіслано належному розпоряднику інформації.

У податковій службі Буковини наголошують: отримати публічну інформацію, розпорядником якої є Головне управління ДПС у Чернівецькій області, може кожен бажаючий. Більш детально щодо порядку складання та форми подання запиту можна ознайомитись на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» у рубриці: «Для громадськості>Публічна інформація» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/dostup-do-publichnoi-info/  

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації: https://cv.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/  

Актуально! Запити платники можуть направляти  на поштову адресу: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А;  на електронну адресу – cv.official@tax.gov.ua   або cv.publicinfo@tax.gov.ua.