Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хотинська ДПІ: податківці надають роз'яснення платникам щодо практичного застосування РРО/ПРРО, електронних сервісів та з інших питань оподаткування

опубліковано 26 грудня 2023 о 12:15

Працівники Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області щоденно надають фахові роз'яснення платникам податків, які відвідують центр обслуговування платників. Під час спілкування платники отримують як теоретичні знання, так і практичний досвід щодо застосування податкових норм. Зокрема, щодо заповнення звітності в електронному вигляді через «Електронний кабінет», реєстрації програмного РРО, застосування мобільного додатку «Моя податкова».
Начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Заньковська роз’яснила, «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.  

У розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання; обʼєкти оподаткування; обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР); стан розрахунків з бюджетом.  

У розділі «Послуги» доступно: направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів; подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка).  

У розділі «Повідомлення» доступні: квитанції; відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків; інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору; листи контролюючого органу. 

Цікавила платників і тема заповнення поля «Призначення платежу» у платіжних інструкціях при сплаті податків і зборів, щодо форми призначення платіжної інструкції згідно із стандартом ISO 20022, а також реєстрація і використання РРО/ПРРО. 

Крім того, платникам роз'яснили, щоб швидко і зрозуміло дізнатися про особливості податків і зборів, функціонал електронних сервісів пропонує розділ вебпорталу ДПС «Онлайн-навчання» за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.