Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці обговорили з представниками Держпраці підсумки роботи та визначили перспективи співробітництва

опубліковано 25 грудня 2023 о 14:35

Сьогодні начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак зустрівся з заступником Голови Державної служби України з питань праці Аллою Горбатюк, щоб обговорити підсумки діяльності цього року та перспективи співробітництва відомств у 2024 році. 

Мета комунікації - окреслити більш ефективні форми співпраці, щоб об’єднати зусилля відомств для виявлення роботодавців, які мають високі ризики використання незадекларованих працівників та виплати тіньової зарплати.

Під час засідання  Віталій Шпак поінформував присутніх про останні зустрічі з представниками бізнесу тих галузей економіки,  які допускають найбільшу кількість неоформлених трудових відносин та мають низький рівень середньої заробітної плати: заклади оптової та роздрібної торгівлі, громадського харчування, надання послуг, будівництва, туристичної галузі, готельний та ресторанний бізнес. Під час таких зустрічей йшлося про недопустимість фактів ухилення від сплати податку на доходи фізичних осіб та військового податку. 

А також про те, що у листопаді - грудні 2023 року буковинські податківці спілкувалися з представниками 52 територіальних громад про можливості збільшення податкових надходжень через призму заходів із забезпечення офіційного оформлення найманих працівників, залучення тіньових заробітних плат до оподаткування, роботи з роботодавцями, які виплачують заробітну плату в розмірі, нижчому за мінімальний, або ж мають заборгованість із виплати заробітної плати.
Заступниця Голови Держпраці Алла Горбатюк звернула увагу присутніх, що головним завданням обох відомств є зниження рівня незадекларованої праці, збільшення кількості застрахованих осіб, сплата податків та ЄСВ. І задля цього необхідно покращити результати фактичних перевірок та звернути увагу на якісне оформлення матеріалів, що надсилаються для прийняття рішень.

Також Алла Володимирівна зробила акцент на безумовному дотриманні алгоритму складання актів перевірок та механізмі передачі актів перевірок для відповідного реагування з боку міжрегіональних територіальних органів Держпраці.

Під час обговорення виокремили та обговорили найбільш ефективні перевірки, та деякі робочі запитання, зокрема щодо нюансів листування між ДПС та Держпраці.

В засіданні від податкової служби брали участь: заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан, начальник управління контролю за підакцизними товарами Наталія Донець, начальник відділу фактичних перевірок Юрій Кілару.

Від Держпраці: перший заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Святослав Ороновський, заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Роман Хромчак, начальник управлінні інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Ліна Корева.

ФОТО по темі