Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці спілкувалися з представниками готельного бізнесу про недопустимість порушень податкового законодавства та резерви зростання надходжень податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 07 грудня 2023 о 17:11

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулася зустріч з представниками готельного бізнесу. Під час якої йшлося про необхідність легалізації заробітної плати та недопущення тіньової зайнятості у сфері готельного бізнесу.

У заході взяли участь начальник податкової служби області Віталій Шпак та Чернівецький міський голова Роман Клічук.

За словами Віталія Шпака, основне завдання зустрічі обговорити проблемні питання щодо сплати податків, які впливають на наповнення бюджету міста. Питання дуже важливе, оскільки набув чинності Закон  яким передбачено 79 відсотків податку на доходи фізичних осіб із забезпечення військових направляти до державного бюджету, відповідно величина податкового розриву значна і на порядку денному - віднайти шляхи його компенсації.
Роман Клічук відзначив для того, щоб місто змінювалося і не втрачало свою туристичну привабливість, яка є основою розвитку туристичної галузі, місту потрібні кошти. Також, не треба забувати про фінансову підтримку військових. Наша задача - збільшити податкові надходження в бюджет міста, і для цього необхідно припинити практику ухилення від сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку та готельного збору.
Задля кращого бачення ризиків при сплаті податків, податківці підготували детальну інфографіку основних показників готельної галузі, яку презентував начальник управління оподаткування фізичних осіб Володимир Петкович. 
У своєму виступі він звернув увагу, що резерви податкових надходжень і збільшення сплати податку на доходи фізичних осіб нерозривно пов’язані із забезпечення офіційного оформлення всіх найманих працівників. В той же час згідно звітності за 3 квартал у більшості готельних закладів працюють 1 чи 2 наймані працівники і це звичайно викликає підозри.
Також акцентував, що податківці будуть без зволікання реагувати на тих  роботодавців, які виплачують заробітну плату в конвертах, або в розмірі, нижчому за мінімальний.
Конструктивним був діалог і про збільшення надходжень до бюджету громади за рахунок приведення заробітної плати працівників до середньої ринкової пропозиції – виступаючий продемонстрував оголошення із соціальних мереж про вакансії, що підтверджує рівень пропонованої заробітної плати, яка значно відрізняється від офіційно виплачуваної.
Наприкінці засідання Віталій Шпак подякував за плідний діалог та закликав кожного платника сприяти посиленню фінансової стійкості бюджету міста. Всім необхідно усвідомити,  що навмисна несплата податків несе загрозу не тільки соціальній стабільності в суспільстві але і національній безпеці в цілому.

Відеоматеріал

Фотоматеріали по темі