Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: податківці надають практичну допомогу у використанні електронних сервісів ДПС та консультують з питань сплати майнових податків

опубліковано 28 листопада 2023 о 09:54

Фахівці центру обслуговування платників Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області постійно надають відвідувачам консультації з роз’яснень податкового законодавства та застосування його на практиці.
Начальник Новодністровської ДПІ Алла Заришняк поінформувала платників про особливості нарахування і сплати фізичними особами мінімального податкового зобов’язання, отримання податкової знижки громадянами в рамках кампанії декларування доходів громадян, оподаткування благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам. 

Посадовиця роз’яснила, що до сплати в бюджет підлягає різниця між обчисленою сумою МПЗ та сумою земельного податку за такий пай, сплаченою громадянином у 2022 році.

Крім цього, працівники ЦОПу розповіли відвідувачам про функціонування Електронного кабінету https://cabinet.tax.gov.ua, а саме про отримання всієї необхідної інформації, довідок, консультацій, подання звітності до податкових органів тощо. 

Також податківці рекомендували платникам податків приєднатися до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої ґаджети, він є простим та зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем. 

Начальник Новодністровської ДПІ Алла Заришняк наголошує, робота ДПС активно спрямована на розвиток онлайн-сервісів, щоб зробити максимально зручними свої послуги для платників податків.

Податківці акцентували увагу платників, юридичні особи, фізичні особи – підприємці та громадяни при здійсненні сплати податкових платежів та єдиного внеску заповнюють у платіжній інструкції всі обов’язкові реквізити. За потреби з додатковою інформацією платники можуть ознайомитись на офіційному субсайті ДПС у Чернівецькій області: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/729256.html