Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад пів мільярда ПДВ відшкодувала держава буковинським бізнесменам 

опубліковано 24 листопада 2023 о 15:41

Впродовж 10 місяців 2023 року відшкодування з бюджету податку на додану вартість отримали 102 суб’єкти господарювання на суму понад 516,4  мільйони гривень. Що на 298,0 мільйонів гривень більше ніж у січні - жовтні 2022 року. Про це інформує заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк.

За його словами всього від початку року платниками області заявлено до відшкодування понад 478,0 мільйонів гривень податку на додану вартість. Така сума задекларованого бюджетного відшкодування перевищує аналогічний період минулого року на 202,9 мільйонів гривень. При цьому кількість декларантів бюджетного відшкодування зменшилася на 2 суб’єкти господарювання.

Посадовець звертає увагу, що зросли суми зросли суми податку на додану вартість незаконно заявлені до відшкодування. За цей період під час проведення камеральних та документальних перевірок зменшено(відмовлено) неправомірного відшкодування податку на додану вартість на понад 9,3 мільйони гривень. Окрім того, на 5,6 мільйонів гривень зменшено від’ємне значення податку на додану вартість відображене в деклараціях.  

Серед заявників бюджетного відшкодування податку на додану вартість найбільшу частку складають експортери - 68 платників, які задекларували бюджетне відшкодування на понад 341,8 мільйонів гривень та перевізники, які здійснюють міжнародні перевезення - 27 платників на 47,0 мільйонів гривень.

***

У січні – жовтні 2023 року буковинські платники сплатили понад 860,2 мільйонів гривень податку на додану вартість.