Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці виявляють фінансові операцій пов’язані з легалізації доходів одержаних злочинним шляхом 

опубліковано 20 листопада 2023 о 09:30

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. 

За 10 місяців 2023 року виявлено та складено 10 повідомлень про фінансові операції які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму на загальну суму майже 300,0 млн грн. 

Ці повідомлення направлено до Департаменту запобіганням фінансовим операція, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом ДПС України для подальшої передачі до Державної служби фінансового моніторингу України для збору, обробки та аналізу інформації.

Крім того, впродовж січня -жовтня 2023 року податківцями області складено 18 висновків аналітичних досліджень, які передано до правоохоронних органів для розгляду та прийняття рішень за ознаками злочину ст.212 ККУ, 209 ККУ та 364- 1 ККУ

13 матеріалів досліджень з ознаками кримінальних правопорушень уже приєднані до кримінальних проваджень. Також, до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за результатами розгляду висновку аналітичного дослідження, внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення , передбаченого ст.212 Кримінального Кодексу України.

Довідка***
ст 212 ККУ ( Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів);
ст 209 ККУ (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом);
ст 364-1 1ККУ (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).