Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робота з молоддю : Податківці презентували студентам Чернівецького фахового коледжу бізнесу та харчових технологій коледжу електронні сервіси 

опубліковано 17 листопада 2023 о 14:48

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області поважними гостями були студенти ІІІ курсу Чернівецького фахового коледжу бізнесу та харчових технологій коледжу, що вивчають облік та оподаткування та їх викладач Яна Бистрицька.

Модератором заходу був заступник начальника податкової служби області Микола Загарюк.

За його словами - для буковинських податківців робота з молоддю така ж важлива, як і адміністрування податків, оскільки вона спрямована на виховання податкової культури підростаючого покоління, адже для студентів, спеціалізація яких пов’язана зі знаннями основ податкового законодавства, важливо знати не тільки норми ПКУ, але й регламент роботи податкової, порядок надання адміністративних послуг та застосуванням електронних сервісів.  

Начальник управління електронних сервісів Віктор Гетьман провів екскурсію для студентів у ЦОПі ДПІ у м. Чернівці під час якої відмічав, що поряд з електронними сервісами, послуги платникам податків надаються у ЦОПах. Таких центрів на Буковині функціонує 13. В них платникам податків надаються інформаційні, консультаційні та адміністративні послуги, здійснюється приймання звітності та вхідної кореспонденції.

Після завершення екскурсії студенти прослухали лекцію та переглянули презентаційні матеріали про всі електронні сервіси ДПС. Питання електронних сервісів від податкової викликало зацікавленість молодих людей та жваву дискусію- студенти побачили практичну сторону діяльності податківців, спрямовану на якісне та швидке обслуговування платників, яке, звичайно, вимагає ґрунтовних економічних знань та практичних навиків.

Учасники заходу спробували протестувати сервіс «Моя податкова» і визнали, що це  простий і зручний інструмент для отримання електронних послуг від податкової.

Майбутні платники податків висловили вдячність податківцям за проведений захід, який став для них вдалою нагодою збагатити свої знання про онлайн податкові послуги та порядок їх отримання, а також познайомитися з нюансами професії податківця.