Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Військовий збір: від початку року буковинці сплатили до державного бюджету понад 333,6 млн грн 

опубліковано 07 листопада 2023 о 11:14

Начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак поінформував громадськість, що від початку 2023 року буковинські платники  на фінансування ЗСУ сплатили понад 333,6 млн грн військового податку. Ця сума перевищує минулорічні надходження на 46,9 млн грн, або плюс 16,4 відсотки.

Посадовець відзначає, що військовий податок сплачується від легальних доходів, а отримувачі зарплат в «конвертах» не тільки позбавляють себе соціального захисту, а й не сплачують військовий збір – і саме тому вкрай необхідно кожному дати собі відповідь на запитання – що я зробив для того, щоб країна здобула Перемогу. Адже фінансова підтримка ЗСУ сплатою військового податку - це також посильний фінансовий вклад .

Прикро, що на території області такі вкрай негативні тенденції та ризики виплати «чорної» зарплати ще спостерігаються – разом з тим податківці не тільки проводять роз’яснювальну роботу про те, що підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, оскільки передбачена відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати, але під час мораторію на проведення перевірок зібрали достатньо аналітичних матеріалів щодо всіх несумлінних підприємців і роботодавців і будуть їх враховувати під час проведення фактичних перевірок, які на сьогоднішній час дозволені нормами ПКУ – підсумовує Віталій Шпак.