Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Новодністровської ДПІ консультують відвідувачів ЦОПу щодо застосування норм податкового законодавства

опубліковано 23 жовтня 2023 о 13:51

Фахівці Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області щоденно надають фахові консультації відвідувачам центру обслуговування платників.
Під час спілкування податківці продовжують інформаційно-роз'яснювальну кампанію щодо обов’язкового застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання у разі проведення готівкових розрахунків.
Начальник Новодністровської ДПІ Алла Заришняк розповіла платникам податків про відновлення обов’язкової сплати єдиного податку, обов’язкове застосування РРО/ПРРО для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців 1 групи.
Під час зустрічі також розглянуто питання декларування доходів і отримання податкової знижки громадянами, та сплату податку на нерухоме майно, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання.
Окремо провідні фахівці Новодністровської ДПІ надають допомогу платникам щодо практичних навичок користування Електронним кабінетом, правильності заповнення звітності та подання її в електронному вигляді. Та роз’яснюють, що даний сервіс надає змогу створити та надіслати до ДПС різні електронні документи: податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків тощо.
Начальник Новодністровської ДПІ Алла Заришняк акцентує, наразі податкова служба пропонує платникам для отримання електронних сервісів ще й мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний для платформ Android та iOS. Використовуючи даний застосунок платники можуть сплатити податки з використанням платіжних систем, отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР), стан розрахунків з бюджетом, а також доступно направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка) тощо.