Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці обговорили з представниками приватних медичних клінік та закладів важливість легалізації заробітної плати

опубліковано 20 жовтня 2023 о 15:00

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області сьогодні відбулася  зустріч з представниками приватних медичних клінік та закладів.

Метою заходу було обговорення резервів щодо зростання надходжень податкових платежів до місцевих бюджетів у наступному році та виконання прогнозних показників у жовтні – грудні 2023 році.

 У вступному слові очільник податкової служби області Віталій Шпак звернув увагу присутніх на важливості запобігання виплати заробітної плати в «конвертах» та її негайної легалізації, детінізації прихованої зайнятості та акцентував яку шкоду для бюджету країни, який потребує коштів на утримання війська та соціальної сфери, наносить ухилення від сплати податків, і зарплатних податків ( ПДФО та військового збору), зокрема.

Продовжуючи засідання заступник начальника податкової служби області Микола Загарюк ознайомив учасників засідання з аналітичними даними щодо співвідношення показників отриманих доходів та середньомісячної заробітної плати по медичній галузі в країні. 

Озвучуючи показники діяльності медичної галузі та сплати податків по області, які в деяких випадках набагато нижчі  галузевих і викликають підозру, Микола Васильович звернув увагу, що податківці закликають, не використовувати найпоширеніші схеми ухилення, особливо такі як виплата в конверті: виплата в конверті частини або всієї зарплати, оскільки це не тільки незаконно, а й аморально по відношенню до своєї країни, яка потребує коштів для досягнення Перемоги над ворогом. 

Також заступник наголосив, що держпраця та податкова служба співпрацюють у сфері легалізації трудових відносин і відповідно очікують на позитивний результат.

В ході діалогу учасники заходу обговорили ряд проблемних питань та отримали інформацію  на свої запитання.