Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: під час проведення роз'яснювальних заходів платників інформують про порядок реєстрації РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення фіскалізації

опубліковано 12 жовтня 2023 о 12:21

За словами начальника Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Валентини Євки платники, які здійснюють розрахунок з покупцями за товари чи послуги готівкою, зобов'язані з 1 січня 2022 року використовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Відтак під час проведення інформаційних зустрічей та тематичних тренінгів податківці Заставнівської ДПІ  з основну увагу приділяють роз'ясненню Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ, який регулює оподаткування в період воєнного стану. Також інформують, у кого є обов’язок застосовувати РРО та ПРРО та повідомляють про відновлення штрафних санкцій за не застосування РРО/ПРРО та відновлення окремих видів податкових перевірок.   

Відвідувачам центру обслуговування Заставнівської ДПІ податківці розяснюють про мінімальне податкове зобов'язання, яке нараховується власникам земельних ділянок с/г призначення, які знаходяться за межами населених пунктів, тобто для власників паїв, земельних ділянок або орендарів.  

Крім того, актуальним питанням залишається цифровізація податкових сервісів. Найбільш популярним на сьогодні є сервіс «Електронний кабінет». За його допомогою можна листуватись з податковою не відвідуючи її, подавати звітність, переглядати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, податкові повідомлення-рішення. 

Валентина Євка наголошує, податкова служба постійно вдосконалюється і наразі пропонує платникам для отримання електронних сервісів мобільний застосунок «Моя податкова» доступний для платформ Android та iOS. За допомогою даного застосунку можна сплатити податки з використанням платіжних систем, отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР), стан розрахунків з бюджетом, а також доступно направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка) тощо.