Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам Хотинщини роз'яснили, що суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО 

опубліковано 10 жовтня 2023 о 14:04

Начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Заньковська та провідні фахівці провели засідання за «круглим столом» з представниками бізнесу. Під час засідання посадовиця акцентувала,  суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб. Також зауважила, платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей.
Платників поінформовано, програмне рішення (ПРРО) та покрокова інструкція щодо завантаження програмного забезпечення розміщена у відкритому доступі на офіційному вебпорталі ДПС: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Також посадовець наголосила, що з 1 жовтня 2023 року Законом №3219 відновлено застосування фінансових санкцій за порушення у сфері застосування касових апаратів чи ПРРО. Зокрема, за проведення розрахункових операцій без застосування РРО чи не проведення їх на повну суму, не видачу розрахункового документа до суб’єкта господарювання передбачено штрафні санкції в розмірі 100% суми чеку при першому порушенні і 150% при кожному наступному порушенні. Окремо зауважила, знижено розміри штрафних санкцій до 25 % за перше порушення та 50 % за наступне - для підприємців платників єдиного податку, які не торгують підакцизною продукцією, валютними цінностями, ювелірними виробами, медичними та лікарськими засобами чи виробами, складною побутовою технікою та не провадять діяльність у сфері азартних ігор.

Також, Наталія Заньковська звернула увагу представників бізнесу на необхідності дотримуватись вимог трудового законодавства, належно укладати трудові договори з найманими працівниками, а також своєчасно виплачувати заробітну плату. 

Крім того,  відвідувачам ЦОПу Хотинської ДПІ фахівці надають кваліфіковані відповіді на актуальні запитання. Зокрема найбільш назрілі питання стосуються сплати земельного податку та мінімального податкового зобов'язання; подання електронної звітності через сервіс «Електронний кабінет» та його функціональні можливості.