Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: Апаратний РРО та Програмний РРО є рівнозначними засобами фіскалізації розрахунків за товари, роботи, послуги

опубліковано 09 жовтня 2023 о 11:21

Про це акцентували під час спілкування з платниками податків фахівці Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області. 
Начальник Новодністровської ДПІ Алла Заришняк поінформувала приватних підприємців, що суб’єкти господарювання на свій власний вибір можуть використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб. При цьому наголосила, що ДПС програмне забезпечення надається безкоштовно. 
Провідні фахівці Новодністровської ДПІ розповіли відвідувачам центру обслуговування як підключити програмне забезпечення ДПС до електронних гаджетів та продемонстрували практичне застосування ПРРО. Крім цього, поінформували про порядок роботи з ПРРО в режимі оф-лайн та ознайомили з можливостями оновленої версії програмного забезпечення безоплатного ППРО від ДПС. 

Також поінформували про реквізити, які обов’язково мають зазначені у фіскальному чеку, розміри штрафних санкцій за невидачу фіскального чеку чи здійснення торгівлі без РРО/ПРРО. 

Податківці рекомендують скористатися банером «Програмні ПРРО» на вебпорталі ДПС https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.  Оскільки, в банері розміщена тематична актуальна інформація.

Окремо нагадують платникам про сплату місцевих податків і зборів: земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та мінімального податкового зобов'язання.