Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про касовий апарат «у смартфоні» розповіли приватним підприємцям під час проведення тренінгу податківці Кіцманської ДПІ

опубліковано 06 жовтня 2023 о 09:20

Фахівці Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели тематичний тренінг для приватних підприємців. Під час комунікації платникам нагадали про те, що використання РРО (ПРРО) є обов'язковим для ФОПів 2, 3 та 4 групи, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.  
Однак платникам слід знати, ніхто  не зобов'язує ФОПів 2-4 груп купувати лише класичні касові апарати і громіздкі принтери. Їх можна замінити програмою на комп’ютері, планшеті або навіть смартфоні – це так званий програмний РРО або ПРРО.

Податківці акцентували, сьогодні на ринку є вже великий вибір відповідних програм, як безкоштовних від податкової служби, так і альтернативних від комерційних розробників. Рекомендуємо скористатися відповідним ПРРО на вебпорталі ДПС https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ . Це просто, зручно та без додаткових витрат, що є важливо для підприємця. Програмне забезпечення дозволить малому бізнесу поліпшити облік і контроль за своїми бізнес-процесами, інтегрувати онлайн - і оффлайн -торгівлю.

Фахівці Кіцманської ДПІ підкреслюють, використання ПРРО має багато переваг. Наприклад, ПРРО взагалі не потрібно сервісне обслуговування, сертифікація або проходження експертиз. Реєстрація та подальша робота відбуваються виключно в електронній формі, без контактів з податківцями. Друкувати паперові чеки також не потрібно, достатньо чеків електронних. Не потрібна і книга обліку розрахункових операцій.

Крім того, відвідувачам центру обслуговування платників Кіцманської ДПІ фахівці надали практичну допомогу у встановленні програмного забезпечення ПРРО від ДПС.