Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практичний тренінг-навчання щодо встановлення програмного РРО провели для платників податківці Сокирянської ДПІ 

опубліковано 05 жовтня 2023 о 10:33

У центрі обслуговування платників податківці Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проводять щоденні навчальні тренінги щодо застосування податкових норм.

Відтак, черговий тренінг складався з двох блоків – теоретичного та практичного. Під час теоретичного податківці розповіли платниками  про можливості використання безкоштовного ПРРО від ДПС. Зокрема   роз’яснили, що ПРРО – це програмне рішення, застосовне для операційних систем Windows, Android, iOS, та Web-версія, яке інтегрується з фіскальним сервером ДПС.

Деталізували, серед функціональних можливостей ПРРО від ДПС, основними є відкриття/закриття/автозакриття зміни; формування, реєстрація, видача чеків; додавання товарів/послуг у чек з номенклатури; друк та відправка фіскальних чеків покупцям на електронну пошту/месенджери; ведення довідників номенклатури (експорт/імпорт даних); ведення довідника ставок податків; використання сканера штрих кодів; додавання штрих коду марки акцизного податку; різні форми розрахунку(готівкова/безготівкова/змішана); оформлення знижки/повернення товару на окремий товар/чек; формування та перегляд X-звіту, Z-звіту; відправка Z-звіту до фіскального сервера; перехід/вихід у/з режиму офлайн із можливістю збереження/передачі даних до фіскального сервера.

Під час практичного блоку навчання платники податків отримали від податківців допомогу у встановленні програмного забезпечення ПРРО від ДПС.

Також фахівці податкової інспекції поінформували, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування фінансових санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання.