Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці на ринку виявили 2 продавців алкогольного фальсифікату 

опубліковано 04 жовтня 2023 о 15:42

Про це повідомляють у Головному управління ДПС у Чернівецькій області. 

Від початку жовтня 2023 року працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту спільно з працівниками управління контролю за обігом підакцизних товарів, для встановлення фактів протиправної діяльності без сплати податків, проводять контрольно-перевірочні заходи на ринках м. Чернівці - ТОВ «Ринок «Центральний» та  МТК «Калинівський ринок». 

Вчора під час перевірочних заходів на одному з ринків виявлено двоє осіб які торгували алкогольними напоями з ознаками фальсифікації без марок акцизного податку України - ємністю 1,5 л, 2 л та 5 л та тютюновими виробами теж без марок акцизного податку України. Про дані порушення було повідомлено працівників територіального управління БЕБ у Чернівецькій області, які вилучили 720 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв на загальну суму за цінами реалізації 64275 грн та немарковані тютюнові вироби. 

Також податківці встановили четверо осіб, що здійснювали господарську діяльність на ринках без державної реєстрації. 

За провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання податківці склали протоколи про адміністративне правопорушення згідно статті 164 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу від 1 тис до 2 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тис. грн - 34 тис. грн).

Податківці наголошують, платник податків відповідно до Податкового кодексу України зобов'язаний стати на облік у контролюючих органах в порядку, вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів та відповідно сплачувати податки.

Також попереджають усіх продавців фальсифікату, що за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів настає кримінальна відповідальність за ст. 204 КК України.