Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Новоселицької ДПІ консультують відвідувачів ЦОПу щодо застосування норм податкового законодавства

опубліковано 02 жовтня 2023 о 11:07

Наразі, посиленої комунікації з бізнесом вимагають зміни ЗУ №3219, зокрема в частині відновлення відповідальності за порушення застосування РРО чи ПРРО під час готівкових розрахунках з бізнесом – зазначає начальник Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Паскар. 

Відтак, податківці щоденно надають фахові консультації відвідувачам центру обслуговування платників Новоселицької ДПІ. Тематика консультацій - про відновлення обов’язкової сплати єдиного податку, обов’язкове застосування РРО/ПРРО для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців 1 групи. Окремо податківці звертають увагу, що з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання РРО/ПРРО (крім санкцій за порушення, що вчинені на окупованих територіях чи територіях бойових дій) уже до всіх суб’єктів господарювання, у кого є обов’язок застосування касових апаратів. Також роз’яснюють про можливість формування через ПРРО спрощеної форми чеку для підприємців.

Що ж до сплати ЄСВ, податківці роз’яснюють - наразі для ФОПів залишається добровільна сплата єдиного внеску за себе, однак слід врахувати, що у випадку несплати, страховий стаж підприємцю на зараховуватиметься. 

Крім того, платники отримали консультації та роз’яснення щодо основних правил нарахування мінімального податкового зобов'язання: хто являється платником МПЗ, механізм розрахунків, хто звільняється від сплати та має пільги.

Начальник Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Паскар акцентує - така фахова консультаційна підтримка корисна не тільки для платників податків, які отримують своєчасні, якісні та вичерпні роз'яснення, але й для податківців, адже в такий спосіб вони чують першочергові питання платників і мають можливість оперативно допомагати їх вирішенню.