Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За провадження господарської діяльності без державної реєстрації буковинські податківці склали протокол про адмін правопорушення

опубліковано 29 вересня 2023 о 15:36

За інформацією Головного управління ДПС у Чернівецькій області впродовж останніх днів вересня, працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту перевірили 2 станції технічного обслуговування на предмет дотримання норм податкового законодавства.

Під час проведення фактичних перевірок зафіксовано, що двоє громадян здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації та троє громадян не належно оформлені як наймані працівники.

За провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання податківці склали протоколи про адміністративне правопорушення згідно статті 164 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу від 1 тис до 2 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тис. грн - 34 тис. грн).

Матеріали стосовно неоформлених працівників будуть передані для розгляду та прийняття відповідних рішень до  Південно - західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Разом з тим, даним порушникам роз’яснено процедуру реєстрації ФО - підприємцем, а також поінформовано для чого необхідно сплачувати податки – щоб утримувати ЗСУ, свою територіальну громаду, виплачувати пенсії, ремонтувати дороги тощо.

У податковому відомстві Буковини звертають увагу «тіньовиків», що одним із ключових напрямів його діяльності було і залишається оперативне виявлення фактів здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, детінізації ринку праці та перевірка використання РРО /ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків.