Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Заставнівської ДПІ розповіли платникам про застосування штрафів з 1 жовтня 2023 року, відповідно до норм Закону України № 3219 

опубліковано 29 вересня 2023 о 10:30

Провідні фахівці Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели ряд інформаційних зустрічей з фізичними особами-підприємцями за місцем здійснення їх господарської діяльності.  

Під час спілкування акцентували, що 1 серпня 2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 року № 3219-ІХ (Закон №3219), який зокрема вносить зміни в частині застосування та відповідальності за порушення вимог Закону про РРО.  

Також податківці поінформували про запровадження спрощеної форми фіскального чеку для реалізації певних видів товару – таке нововведення запроваджено з метою полегшення для підприємців обліку торгівлі.

Окремо підкреслили, податкова служба має право проводити фактичні перевірки і за порушення порядку використання РРО/ПРРО з 01.10.2023 будуть штрафувати тих платників, які не дотримуються фіскальних правил.

Податківці Заставнівської ДПІ пропонують платникам податків, у разі виникнення питань щодо застосування норм податкового законодавства звертатись до центру обслуговування, де платникам надаються кваліфіковані адміністративні послуги та консультації.