Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У буковинських ЦОПах платники податків отримали понад 62,5 тис адмінпослуг

опубліковано 27 вересня 2023 о 09:51

Про це розповідають у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Протягом січня – серпня 2023 року до територіальних Центрів обслуговування Чернівецької області за зверненнями платників надано 62509 адміністративні послуги.  У податковому відомстві деталізують, з них 21538 адміністративні послуги отримано платниками в електронному вигляді та 40971  – безпосередньо в ЦОПах. Крім того, відповідно до нормативних документів 3527 платникам відмовлено у наданні адміністративних послуг. Зокрема, 2 платникам відмовлено у видачі ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним; відмовлено у реєстрації платника податку на додану вартість – 84; відмовлено у реєстрації книг обліку розрахункових операцій та реєстрації розрахункових книг – 2209.

Слід нагадати, в Чернівецькій області обслуговування платників здійснюють 13 сервісних центрів, в яких надається комплекс адміністративних, консультативних та інформаційних послуг. Центрами обслуговування платників забезпечується надання 79 адміністративних послуг.

Платникам податків варто знати, що всі адміністративні та інші сервісні послуги надаються відповідно до вимог технологічних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці податкової служби. Перелік адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області розміщені на офіційному сайті відомства у розділі «Діяльність/Адміністративні послуги»: https://cv.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/

Також податківці зазначають, що представникам підприємництва та громадянам податкова служба пропонує зручний та сучасний дистанційний формат спілкування та звітування через Електронний кабінет. Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС (http://tax.gov.ua).

До відома платників графік роботи ЦОПів:  з понеділка по четвер з 08:30 до 17:15; п’ятниця -  з 08:30 до 16:00; обідня перерва – з 12.30 до 13.00.