Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Активна співпраця податківців Новодністровської ДПІ – запорука податкової грамотності платників податків

опубліковано 26 вересня 2023 о 11:47

Фахівці Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області акцентують, наразі одним із головних завдань комунікації податківців з платниками є надання роз’яснення щодо порядку застосування суб'єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків та попередження відповідальності за порушення порядку їх проведення. 

Відтак, під час особистих зустрічей та проведення тренінгів податківці інформують платників, що у разі проведення готівкових розрахунків суб’єкти господарювання зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО. Дана вимога не стосується підприємців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі або продукти власного підсобного господарства. Також не зобов'язані застосовувати касові апарати суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі.  

За словами фахівців, на даний час ДПС пропонує аналог РРО - програмний РРО, який не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити його можна на офіційному вебпорталі ДПС у Банері «Програмні РРО»:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/, що містить актуальну та вичерпну інформацію щодо застосування програмного забезпечення, а також відповіді на питання суб’єктів господарювання. 

Крім того, відвідувачам центру обслуговування платників Новодністровської ДПІ податківці надають практичну допомогу у реєстрації програмних РРО та звертають увагу платників податків, що програмне забезпечення надається податковою службою безкоштовно.
Також платникам податків нагадують про реквізити, які обов’язково мають бути зазначені у фіскальному чеку, а також про розміри штрафних санкцій за здійснення торгівлі без РРО або з порушенням його застосування.