Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представникам бізнесу Вижниччини податківці надають консультаційну допомогу з встановлення програмних РРО

опубліковано 26 вересня 2023 о 11:43

Фахівці Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області щоденно проводять роз'яснювальні тренінги для платників податків. Наразі актуальна тема для роз’яснень – фіскалізація готівкових розрахунків.
Відтак, відвідувачам центру обслуговування платників Вижницької ДПІ податківці надають фахові роз'яснення щодо реєстрації програмних РРО. Наголошують, діюче законодавство дає однозначне трактування – з 1 січня 2022 року використання касових апаратів для підприємців, що перебувають на спрощеній системі оподаткування усіх груп (окрім першої), при здійсненні готівкових розрахунків є обов’язковим.
Фахівці Вижницької ДПІ радять підприємцям звернути увагу на аналог звичайного РРО – програмні РРО. Одну з версій такого програмного забезпечення держава пропонує цілком безкоштовно. Її можна завантажити на офіційному сайті ДПС України у банері “Програмні РРО” https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ на будь-який наявний та зручний у користуванні гаджет – смартфон, планшет, ноутбук чи стаціонарний ПК. Він і виконуватиме функцію касового апарату. 

Податківці наголошують, здійснити завантаження та реєстрацію такого ПРРО доволі швидко. Для початку необхідно в електронній формі з використання цифрового підпису подати форму № 20-ОПП, якщо така заява не була подана раніше. Далі платнику необхідно подати заяву за формою № 1-ПРРО за основним місцем обліку через Електронний кабінет. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій, такий ПРРО може одразу використовуватись суб’єктом господарювання. 

Та акцентують, у разі виникнення питань щодо ПРРО, платники можуть отримати інформаційну підтримку в Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації чи звернутись до осіб, відповідальних за взаємодію із суб’єктами господарювання під час впровадження РРО/ПРРО Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефонами: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/712698.html