Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: податківці на тренінгах роз’яснюють платникам податків порядок реєстрації програмних РРО

опубліковано 25 вересня 2023 о 12:14

Фахівці Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проводять щоденні тренінги щодо реєстрації програмних РРО платниками податків та подання звітності за допомогою «Електронного кабінету». 

Під час тренінгів працівниками податкової інспекції проводиться активна робота щодо роз’яснення норм Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період воєнного стану», зокрема стосовно застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку, відміни спеціального режиму оподаткування, застосування фінансових санкцій, тощо. 

Податківці наголошують відвідувачам центру обслуговування платників, що суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО на кожному місці проведення розрахунків.  

Крім того податківці акцентують, що програмне забезпечення надається податковою службою безкоштовно та надають практичну допомогу у його реєстрації. Також платникам податків нагадують про реквізити, які обов’язково мають зазначені у фіскальному чеку, розміри штрафних санкцій за невидачу фіскального чеку чи здійснення торгівлі без РРО.  

Відвідувачам Новоселицького ЦОПу надаються тематичні пам’ятки, в яких зазначено покрокову реєстрацію ПРРО та інша актуальна інформація щодо застосування ПРРО, а також практична допомога у реєстрації програмних РРО. 

До відома: тематичні пам'ятки в електронному вигляді розміщені на сайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області у рубриці «Інформаційні матеріали»: https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/711955.html