Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Глибоцької ДПІ під час особистих зустрічей консультують підприємців про застосування РРО/ПРРО

опубліковано 22 вересня 2023 о 10:22

Як працювати, щоб не сплачувати  штрафні санкції за порушення норм податкового законодавства, дізнаються підприємці в ході спілкування з фахівцями Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області.
Під час проведення інформаційних рейдів податківці розповіли про обов’язок платників податків застосовувати РРО або ПРРО у разі здійснення розрахункових операцій.

Також наголосили, що платники податків мають право самостійно обрати чи встановлювати йому традиційний РРО чи користуватися програмним РРО. Окремо зупинилися на перевагах застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій та зауважили що податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер чи ґаджет. 

Особлива увага звертається на  відновлення з  1 жовтня 2023 року застосування  фінансових санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання  та особливості застосування штрафних санкцій  до 1 жовтня 2023 року. 

Податківці запрошують приватних підприємців звертатись до центру обслуговування Глибоцької ДПІ за практичною допомогою з встановлення ПРРО.