Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час податкового лікнепу фахівці Сокирянської ДПІ надають практичні рекомендації

опубліковано 21 вересня 2023 о 11:19

Під час системного діалогу фахівці Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області надають інформаційну підтримку місцевим платникам податків.
Зокрема, під час проведення тематичних тренінгів обговорено новації податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Податківці роз'яснили, що з першого жовтня усі суб’єкти господарювання на загальній системі оподаткування, платники єдиного податку, які є платниками ПДВ, а також ті платники єдиного податку, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів, продають технічно складні побутові товари, лікарські засоби, вироби медичного призначення і ювелірні вироби, за порушення у сфері РРО сплачуватимуть штраф. Такий  штраф складатиме 100% вартості товару, реалізованої послуги при першому порушенні та 150% – при кожному наступному порушенні. Та вручили платникам тематичні пам'ятки з актуальною інформацією щодо застосування ПРРО/РРО.

Окремо для бажаючих фахівці Сокирянської ДПІ  провели податковий лікнеп щодо покрокової реєстрації програмного РРО та звернули увагу на перевагах застосування програмного РРО.

Підкреслили, що додаткова інформація розміщена на сайті ДПС України у банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ , де можна знайти найактуальнішу інформацію, нормативні акти, роз’яснення, відеоуроки щодо використання програмних РРО.

Фахівці Сокирянської ДПІ запрошують платників податків звертатись за довідковою інформацією до центру обслуговування, де вони безпосередньо зможуть отримати від податківців фахові роз'яснення щодо застосування податкових законодавчих норм, провести звірку даних щодо нарахованої суми плати за землю та мінімального податкового зобов'язання.