Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські платники за 20 днів вересня зареєстрували 685 РРО/ПРРО

опубліковано 21 вересня 2023 о 11:28

Про це поінформувала заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан. 
Заступниця звертає увагу, що всі представники бізнесу на яких поширюється дія Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»(Закон №265), зобов’язані дотримуватися законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО і відповідно зареєструвати РРО та/або ПРРО в контролюючому органі та фіскалізувати свої розрахунки зі споживачами..

Необхідно врахувати, продовжує Наталія Василівна, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів за порушення у сфері проведення розрахунків визначених Законом № 265 і у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону з 1 жовтня 2023 року.

Суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій.

Податківці пропонують скористатися безоплатним ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

Безоплатний ПРРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ 

Форма заяви для реєстрації ПРРО знаходиться https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/formi-prro/