Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Заставнівської ДПІ надають платникам практичну допомогу при реєстрації програмного РРО

опубліковано 20 вересня 2023 о 10:53

У  центрі обслуговування Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області податківці щоденно проводять тренінги для платників податків. Під час роз'яснювальних зустрічей податківці розповідають про обов’язок кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, застосовувати реєстратор розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків. 

Також роз’яснюють, ДПС пропонує безоплатне програмне забезпечення для використання в якості ПРРО, яке не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити його можна на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна/БАНЕР/програмні РРО https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

Податківці поінформували про відновлення з 1 жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій за невидачу фіскального чека. У разі встановлення контролюючим органом фактів порушень, до суб'єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції, у розмірі від 25% до 150% вартості реалізованого товару. 

Відвідувачам ЦОПу фахівці Заставнівської ДПІ надали покрокову практичну допомогу при реєстрації програмного РРО. 

Під час зустрічей платникам надаються тематичні пам’ятки, в яких зазначена актуальна інформація щодо застосування ПРРО/РРО.