Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Буковини розповіли представникам тергромад Вижниччини про вимоги застосування ЗУ №3219

опубліковано 15 вересня 2023 о 10:33

Вчора, фахівці податкової служби Буковини провели виїзну зустріч для представників громадськості та представників територіальних громад Вижниччини. Також на зустрічі були працівники Вижницької районної ради.

Від податкової служби на заході були присутні: начальник управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області Володимир Мудрицький, начальник Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Андрій Угрин та провідні спеціалісти податкового відомства Буковини.

Під час зустрічі обговорили напрацювання спільних заходів щодо забезпечення надходжень до  місцевих бюджетів територіальних громад району, погашення податкового боргу платниками податків та виявлення додаткових резервів.

Також особливий акцент був зроблений на питаннях реєстрації реєстраторів операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій. Відтак, згідно з прийнятим ЗУ №3219, стало обов'язковим для більшості суб'єктів господарювання, за винятком спрощенців 1 групи використання РРО (реєстратор розрахункових операцій) або ПРРО (програмний реєстратор розрахункових операцій). 

Учасники зустрічі обговорили також відновлення застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання за невидачу фіскального чеку при готівкових розрахунках з покупцем.

Провідні фахівці податкової служби розповіли, що додаткову інформацію щодо технічних питань стосовно впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій можна отримати у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372) 545629., або у відповідальних фахівців у ЦОПах. Перелік телефонів відповідальних осіб за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/701546.html   
Крім того, доповідачі приділили значну увагу актуальним питання сплати фізичними особами мінімального податкового зобов’язання,  податку на нерухоме майно та податку за землю. 

Та поінформували, що платники можуть телефонувати або звертатись особисто до територіального ЦОПу при Вижницькій ДПІ для проведення звірки за нарахованим МПЗ. Телефони для звернень: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/707666.html  

Податківці завжди готові до конструктивного діалогу, надання всебічної інформаційної підтримки, консультування та роз’яснення нюансів податкового законодавства.