Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час спілкування з платниками працівники Новоселицької ДПІ розповіли про порядок заповнення спрощеного чеку та обов’язкову видачу фіскального чека

опубліковано 14 вересня 2023 о 09:24

Минулого тижня працівники Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області відвідали платників податків  у місці здійснення торгівлі та поінформували про особливості відображення назви товару в розрахункових документах РРО/ПРРО. Новація стосується ФОП, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками ПДВ. Скористатися спрощеним фіскалізацією можна щодо продажу товарів або наданні послуг.

Завдяки зазначеним змінам чітко визначені категорії продавців при продажу товару або наданні послуг мають право в розрахунковому документі зазначати назву товару (послуги) у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару (послуги) та ідентифікує належність такого товару (послуги) до товарної групи чи послуги. 

Також нагадали про обов’язкову фіскалізацію готівкових розрахунків та інформували, що Законом України № 3219 від 30.06.2023 відновлено застосування штрафних санкцій за порушення у сфері застосування РРО чи ПРРО. Так, уже з 1 жовтня за невиданий фіскальний чек доведеться сплатити від 25 відсотків до 150 відсотків вартості товару. 
Крім того відвідувачам центру обслуговування Новоселицької ДПІ податківці надали практичну допомогу у реєстрації програмного РРО.

Під час спілкування фахівці податкової служби надали відповіді на ряд інших запитань, які були актуальними для платників. Зокрема, щодо сплати майнових податків, мінімального податкового зобов'язання та можливості реалізації права на податкову знижку за навчання дітей.