Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни та представники бізнесу отримали в податковій службі Буковини 4569 ЕЦП

опубліковано 13 вересня 2023 о 08:47

Впродовж січня – серпня 2023 року платники податків, які звернулись до сектору реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернівецькій області отримали безкоштовно 4569 «електронних підписів» - інформують у податковому відомстві Буковини.

Серед платників, які отримали електронний підпис - суб’єкти господарювання, працівники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, працівники підприємств, установ і організацій усіх форм власності та фізичні особи - громадяни.

Податківці роз’яснюють, ЕЦП – це файл, що містить закодований унікальний ідентифікатор фізичної або юридичної особи. Електронний ключ завантажується на особистий захищений цифровий носій користувача. Разом із файлом особистого ключа генерується індивідуальний пароль доступу до нього, який необхідно вводити щоразу під час підписування документа. Втративши пароль, його неможливо відновити чи призначити новий – потрібно наново зробити ЕЦП.

Користувач повинен дбати про конфіденційність свого електронного підпису, суворо заборонено передавати свій ключ іншим людям – наголошують у податковій службі.

До відома: Платникам слід знати, згенерувати особисті ключі можливо безпосередньо у відділеннях ІДД ДПС у районній або обласній податковій інспекції. При собі мати документи згідно з переліком (копії та оригінали) https://ca.tax.gov.ua/etrusted-services, заповнену заяву на отримання КЕП, а також електронний носій пам’яті (диск або флешка).

Отримати довідкову інформацію щодо отримання електронного підпису можна у секторі реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном: (0372) 51-43-79.