Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинський бізнес сплатив до держбюджету понад 640,6 мільйонів гривень ПДВ

опубліковано 11 вересня 2023 о 09:42

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк поінформував медіа краю, що впродовж січня – серпня 2023 року до державного бюджету від платників області надійшло понад 640,6 млн грн податку на додану вартість.

З урахуванням всіх факторів збір податку на додану вартість за цей період зріс у порівнянні з 2022 роком на 12,6 відсотків, або 71,8 млн грн.

За словами посадовця щира подяка тим представникам бізнесу котрі дотримуються засад, що сплата податків – це вклад задля фінансової стабільності нашої країни в умовах війни, підтримки Збройних сил України, а відтак забезпечення перемоги над ворогом.

Разом з тим, звертає увагу Микола Васильович, держава також вчасно виконує свої зобов’язання щодо відшкодування з бюджету задекларованого податку на додану вартість. Всього за 8 місяців поточного року, з урахуванням  норм ПКУ та дотримання термінів, суб’єктам господарювання відшкодовано з бюджету понад 389,0 млн грн податку на додану вартість, що на 310,5 млн грн більше як торік.

В області бюджетне відшкодування податку на додану вартість задекларували 97 платників – від початку року сума складає 378,3 млн грн (факт аналогічного періоду - 200,2 млн грн).